Turer og ekspedisjoner

[ Tilbake ]

 

Villsau, havørn, oter, spekkhogger, rødrev.

Overskriften forteller deg hva du kan få se når du padler her ute. Det er slettes ikke uvanlig å padle, snorkle, fiske, sole seg,- alt på en dag. Vår fokus er på "opplevelser uten bekymring eller risiko". Våre turer finner sted i et av verdens mest fantastiske og fascinerende padlemiljøer. Borgan-øyene består av like mange øyer , holmer og skjær som det er dager i året, nemlig 365. Utvider vi området til å gjelde Vikna så snakker vi om ca 6000. Forutsatt at du tar hensyn til de instrukser du blir gitt og den informasjonen du får kan du/dere få en fantastisk opplevelse med tilpassede og vel gjennomtenkte ruter hvor det harde og tøffe men samtidig tandre miljøet blir tatt hensyn til. Rutene er spesielt lagt opp med tanke på høyest mulig sikkerhet i tilfelle plutselig væromslag, noe som kan komme fort her ute i ytter-namdalen.

Dagsturer - Full dag 700,00 / 900,00
2-dager  1000,00 / 1200,00
3-dager 1200,00 / 1400,00
4-dager 1300,00 / 1500,00
Døgnpadling 1000,00
Padleferie i Canada Tilbud utarbeides på forespørsel.
Leie av 2-mannstelt er kr. 100,00 ekstra pr. tur
Det taes forbehold om prisendringer. 
Alle priser er oppgitt i norske kroner inklusiv 25% mva

Vi i Borgan Kvalitetsferie kan tilby turer som fører deg igjennom et helt fantastisk kystlandskap. Vi beveger oss i et skjørt fredningsmiljø der vi skal fare varsomt frem og verne om både dyre og planteliv.

Prisene i tabellen ovenfor er oppgitt ut fra den tid de forskjellige turer tar. Her ser du en oversikt over forskjellige turforslag:

Dagsturer - (full dag): 

2 dagers tur:

3 dagers tur: 

4 dagers tur: 

Andre turer: 

Alle våre turer er planlagt med tanke på deltakelse av både nybegynnere og erfarne padlere. Her vil du finne fysisk utfordring ispedd moro og spenning med sikkerheten satt i høysetet.


Sjekkliste for nødvendig og påkrevd utstyr

Dersom du har registrert deg for en av våre fler-dagers-turer, trykk på denne linken for å sikre at du har husket det nødvendige utstyr: Anbefalt og nødvendig utstyrsliste.


Bilder fra våre turer

Besøk vårt billedgalleri for å se bilder fra tidligere turer og hvilket fantastisk padlemiljø vi kan tilby.


TURFORSLAG 
(Se priser i prislisten øverst på siden)

Borgan rundt (1 full dag) 

En padlers paradis. Tenk om disse øyene kunne snakke! Hvilke fantastiske historier de kunne fortalt! En gang et tilholdssted for fiskere og fangstfolk . Barnefamilier. Hverdagsslitet. Kampen om det daglige brød. En kamp på liv og død. En kamp mot naturkreftene.

Øyhopping (1 full dag)

Registrer deg for vår 1 dags tur der du kan besøke flere av Borgan øyene. Hamnholmen, Gråøya, Langdraget, Mefjordsholmen, Hindholmen, Brandsøya, Bruraknappen mfl. Du kan besøke steder hvor få har ferdes tidligere pga stedenes beliggenhet og ufremkommelighet. Med kajakken kommer du frem.

Borgan - Hattholmen (2 dagers tur)

Enkelt sagt, men spennende nok. En utvidet tur der du forlater Borgan- landet og begir deg videre ut i øy riket. Du runder sør spissen av Kalvøya, passerer Langdraget, Krokholmen, Kleppen, Skomakerøya, Tjørnholmen og går i land på Hattholmen,-for eksempel. Her kan man overnatte, kanskje fiske litt og bare nyte freden, stillheten og roen.

På lykke og fromme

Her gir vi deg muligheten til å utforske dette fantastiske øyriket helt på egen hånd. Du vil få alle nødvendige sikkerhetsinnstrukser og informasjoner du måtte trenge, men kan så dra hvor du vil på lykke og fromme. Følg våre anvisninger om varsom framferd i et område med fredningsbestemmelser og du overlates til deg selv. Du blir utrustet med kart, vi vil kun vite i hvilken retning du drar og når du forventer å være tilbake.

Borgan-Ivarsøya-Måsøya-Emådraget-Sandøya-Borgan (4 dagers tur)

Dette er kun ment som et turforslag. Vi kan gi deg mange flere. For ikke så veldig mange år siden var folk bosatt rundt omkring på disse øyene. Borgan hadde i sin tid bortimot 150 innbyggere. Det hevdes at det bodde tilnærmet like mange på øyene rundt omkring. Det var en tid med godt fiske og mye aktivitet, og det var fiskemottak, butikker og anløp av lokalbåt. Disse øyene kan stå som et symbol på den tids bosetting og er vel verdt et besøk. Her kan du fremdeles finner merker etter gammel bosetting, møysommelig oppbygde kjøreveier og gjengrodde stier. Ta deg god tid når du går i land. La tankene fly og sinnet søke hen mot den forgagne tid. En tid som aldri mer kommer tilbake, men som likevel er en del av vår historie. Øyer der man kan finne rester etter bosetting og folk er: 

 • Sandvær
 • Ivarsøya 
 • Emådraget
 • Måsøya 
 • Frelsøya
 • Nilsholmen
 • Lille- og store Bremøya
 • Barøya
 • Brossøya
 • Sandøya
 • Måholmen
 • Guttormsøya

Padling er sunt, året rundt 

 
Kan det bli vakrere?

Det er en misforståelse å tro at padling kun er en sommeraktivitet. Havet kan ligge like blankt og vakkert en vinterdag. Naturopplevelsene med snø på holmer og skjær og villsauens tilstedeværelse er en berikelse det er få forunt å oppleve. Stillheten er kanskje enda mere fremtredende på denne årstiden når kontrastene mellom snødekt kystlandskap og kaldt vintersvart hav gir deg rammen omkring andre og mere dramatiske sanseinntrykk. Høsten og våren med sine fargenyanser og skiftende værtyper legger enda en ny dimensjon til dine allerede tilegnede padleopplevelser.

Døgn-padling

Padle av gårde i grålysningen idet solen titter opp i himmelranden eller padle inn i solnedgangen. Du velger selv. Suge inn sanseinntrykk når natt blir til dag eller også når havskodda kommer sigende inn imot land og legger seg som ei klam hånd over deg og kajakken. Det drypper både av padler og kajakk når du forsiktig siger inn imellom holmer og skjær. En villsau ligger dovent på berget. Et gufs i fra fordums tider. Ei havørn letter. Total stillhet. Du går i ett med naturen. La harmonien få feste seg dypt i sjela. Dette er de gode minnene du skal ta med deg.

Padleferie i Canada

 
Nils sammen med førstegangspadlere
 i Canada

Det var under et opphold i Canada at vi ble betatt av padling, noe som senere resulterte i etableringen av Borgan Kvalitetsferie. Fellestrekkene med Norge er naturen og miljøet. Mye er likt, men mye er også annerledes. Vi har gode forbindelser "over there" så dersom dere etter et besøk hos oss, ønsker en padleferie under litt andre forhold, kan vi være behjelpelige med å arrangere/koordinere dette. Tilbud utarbeides på forespørsel.

 


Har du spørsmål, så vennligst ta kontakt.

[ Tilbake ]