Borgan Kvalitetsferie (BKF)
Et spennende fritidstilbud for de aller fleste 

[ Tilbake ]

 


Nils i Lower Prospect Bay.
Nova Scotia Canada 2002

Borgan Kvalitetsferie (BKF), er et tilbud til deg som har fått nok av storbyens stress og mas, som føler at du trenger å roe ned og som ønsker å  prøve noe nytt. Sammen med oss får du muligheten til å oppleve nærhet med elementene, frisk luft og havsalt sjø, oppleve noe selv eller sammen med andre. Vi to som driver dette, Sissel og Nils, fikk ideen til dette etter et opphold i Canada der denne aktiviteten er veldig utbredt. Vi har begge tatt kurs og er sertifiserte innenfor CRCA (Canada Recreational Canoeing Association).

Vi har begge tatt kurs og er sertifiserte innenfor CRCA (Canada Recreational Canoeing Association).

Ytterst i Namdalen har vi tilholdssted, på øya Borgan. Det blir sagt at da Gud var nesten ferdig med skapelsesprosessen hadde han fortsatt en neve grus igjen som han ikke helt visste hva han skulle gjøre med. Han kasta det bare tilfeldig i havet og dette ble Vikna med sine bortimot 6000 øyer, holmer og skjær.

 
Borgan med noen av sine 6000 øyer

Her har VI funnet vårt eldorado. Kanskje du vil finne ditt? Borgan har vært et sted med stor fraflytting gjennom mange år. Fra å være en øy med 150 mennesker, butikk og skole er det i dag kun 25-30 igjen, ingen skole, ingen butikk. Vi har nå bygd vår base her ute og håper med dette tiltaket å skape litt aktivitet igjen for å hindre at Borgan blir øde og forlatt. Den er for verdifull til det. Aktivitet skaper interesse for plassen og vil være med på å forhindre nedleggelse av ferjerute og nærbutikk, noe som vil være skjebnesvangert med tanke på videre bosetting her ute.

Borgan ligger ca. 30 min kjøretur fra Rørvik. På Rørvik er det flyplass og med Widerøe er det ca 30 min fra Trondheim. Vi kan organisere med henting/bringing fra Rørvik dersom dette skulle være ønskelig. For å komme til Borgan kan du enten komme sjøvegen eller med bil, noe  som er  mest vanlig. Da kjører du til Ramstadlandet ferjeleie og så er det 25 min ferjetur før du er framme. Her ute har vi overnattingsmuligheter med dusj og felles kjøkken.

Vår forretningsfilosofi er like enkel som den er spennende: en aktivitetsferie for familier, kjærestepar, ektepar, venner, kolleger. Kanskje kan dette være en påskjønnelse for dine ansatte? Et alternativ til en heidundrende firmafest? Få dine medarbeidere tilbake friske og uthvilte med ny energi og styrke? Og kanskje noe nytt og prate om? 

 
Frister det med en padletur?

Hovedaktiviteten er utleie av havkajakker. Vi vet at denne type aktivitet gir ny energi og styrke til den som er villig til å prøve. Samvær med andre og de du er glade i gir positive bidrag som vil vare lenge utover en weekend tur . Du kan  få prøve deg selv og se hva du er god for. Å få oppleve naturen i en kajakk er en meget spesiell opplevelse. Det er en nytelse å padle av gårde og kun høre lyden av kajakken som skjærer gjennom vannet, elegant og smidig. En viss risiko er selvfølgelig forbundet med dette som med alle andre fritidsaktiviteter. Dette er en "light"-versjon av en ekstremsport der du kan velge vanskelighetsgrad og risikofaktor selv. Ønsker du å padle i stille vann kan du gjøre det. Ønsker du større utfordringer med vind og bølger kan du få det. Uansett hva man måtte velge så vil sikkerheten for deltakerne være den avgjørende faktor for om man skal padle eller ikke. Det fine med kajakkpadling er at man beveger seg normalt ikke langt fra land. Da får man den største naturopplevelsen.

Dette er hva vi kan tilby. Kanskje kan vi etter hvert utvide tilbudet til å omfatte andre ting som havfiske turer mm. Ta med din kjære, ja gjerne hele familien til en weekend i skjærgårdens og aktivitetens tegn.

Når kvelden kommer og kajakken er dratt på land er det tid for en dusj og eventuelt et varmt bad i utendørs stamp med vedfyring. Det er nesten bedre jo verre været er og gjør godt for en sliten kropp.

Så slapper vi av med et glass rødvin og noe å bite i før vi går til køys og får noen timers hvile frem til neste dag da vi igjen skal gi oss naturen i vold.

Høres ikke dette fristende ut?

Vi har ideelle kajakker som er velegnet for denne type aktiviteter. 6 single Oasis Expedition og 1 dobbel, Oasis Twin. Dette er stabile og gode kajakker med stor cocpit, og lasterom foran og bak, spesielt beregnet for nybegynnere og deltakere med lite padleerfaring. Vi stiller med redningsvester og det som har med sikkerheten og gjøre.

Alle som deltar bør personlig ha ekstra tøyskift og følgende utstyr med:

1) Varme klær, gjerne fleece genser og bukse
2) Paddlejakke / vindtett jakke 
3) Paddlebukse / treningstøy (ikke dongri) 
4) Paddlevotter 
5) Neoprensko 
6) Vanntette pakksekker (kan leies/kjøpes hos oss) *

* Ett eksemplar av hver sekk per deltaker slik at følsomt utstyr (soveposer og tøy-skift) kan sikres mot kondensvann i laste rommene. Størrelser som er anvendelig er : 5 l, 15/20 l samt 40 l. Størrelser er valgt slik at de passer gjennom lasteluken bak.

Det anbefales å bruke klær som er utprøvd og som man ved erfaring vet særpreger seg som spesielt egnet for padling i kystområder. Ta kontakt så skal vi gi de anbefalinger dere trenger til type/merke og forhandlere.

Tilgjengelig utstyr hos BKF

Artikkel # Antall  Artikkel  Størrelse/farge
1 * 6 Oasis Expedition, Enkel Kajakk Rød, Grønn, Blå
2 * 1 Oasis Twin, Dobbel Kajakk Rød, Grønn, Blå
3 * 8 Cortex Trekk/Skjørt Blå/svart
4 * 2 Touring redningsvester S / rød 
5 * 4 Touring redningsvester M / rød
6 * 2 Touring redningsvester L / rød
7 * 5 Gala Klasik, diolen, paddleårer 225 cm, høyre, 60o
8 * 5 Gala Klasik, diolen, paddleårer 230 cm, høyre, 60o
9 * 2 Gala Klasik, diolen, paddleårer 235 cm, høyre, 60o
10 * 7 Easy bailer, lensepumper   
11 * 7 Float, flyte-utrustning   
12 * 7 Fløyter   
13 ** 10 stk Vanntette pakksekker 5, 15,20, 40 l
14 ** 1 Primus  
15 ** 1 Kasserollesett  
16 ** 1 Liggeunderlag  
17 ** 1 2-manns telt  

* = inkludert i tilbudspakken
** = kan leies

Har du spørsmål, så vennligst ta kontakt.

[ Tilbake ]